Fildişi Tesbih Özellikleri - Fildişi Tesbih Modellerinin 7 Özelliği

06-05-2024 16:54
Fildişi Tesbih Özellikleri - Fildişi Tesbih Modellerinin 7 Özelliği

Fildişi tesbih özellikleri, bu modeli kullanmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Bu tesbihin en büyük özelliği, elbette ki gerçek fil dişinden yapılıyor olmasıdır. Tabii bu tesbihi yapmak için aynı zamanda çok ince ve hamarat bir elin işçiliğine ihtiyaç vardır.

Genel olarak süs eşyaları, tesbih ve takılarda tercih edilen bu materyal, Ortaçağ zamanlarından bu yana kullanılmaktadır. İşlemesinin diğer benzer şeylere oranla daha kolay olması ve dayanıklı yapıya sahip oluşu, fildişini tesbih yapımında da önemli bir yere taşımaktadır. Her ne kadar kolay işlenebiliyor dense de aslında bu işin el emeği çok mühimdir. Ayrıca fildişinin nadir bulunuyor olmasından ötürü, değerinin de bir hayli yüksek olduğu söylenebilir.

Gerçek fil dişinden yapılıyor olması, fildişi tesbih modellerinin bu canlıların katledilmesi sonucunda işlendiği anlamına gelmiyor. Yani bu, eski zamanlarda geçerli olan bir durumdu. Günümüzde, bu kapsamda birçok yasal düzenleme getirilmiştir. Yani artık sadece ölmüş olan fillerin dişlerinden bu tesbihin imalatı yapılıyor. Haliyle de tesbihin nadir ve pahalı oluşu kaçınılmaz bir durum olarak ön plana çıkmaktadır. Fildişi tesbih modelleri, egzotik bir görünüme ve parlak da bir yüzeye sahiptir. Eğer tesbih koleksiyonu önerileri almak istiyorsanız, sizlere bu modelleri kesinlikle tavsiye ederiz. Mesela bu modeller için vovoyo.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Bu tesbih modelinin özelliklerini okuduğunuzda, kesinlikle satın almak isteyeceğinizi de ayrıca belirtebiliriz.

Peki, birbirinden güzel taşların ve işlemelerin kullanıldığı fildişi tesbih özellikleri nelerdir?

FİLDİŞİ TESBİH ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Fildişi tesbih özellikleri, bu modeli diğer birçok tesbihden belirgin şekilde ayırmaktadır. Yani bu tesbih modelinin kendine has özelliklerinin mevcut olduğunu söyleyebiliriz. Mesela bu modeli satın almak isteyenler, fildişi tesbih sararır mı diye sıklıkla soruyorlar. Bu tesbih, genel olarak dayanıklı ve parlak olması sebebiyle de oldukça kullanışlıdır. Zaten bu denli önemli özellikleri olduğu için antik insanlar da fildişi tesbihleri sıklıkla tercih etmişlerdir. Aradan bin yıllar geçti ancak bu tesbihin modası asla değişmedi.

Çok ince işçiliklerle yapılan fildişi tesbih özellikleri nedir diye soracak olursanız, sizlere şöyle bir liste sunabiliriz;

1.     Fildişi tesbih modelleri, sadece gerçek tesbih ustaları tarafından yapılabilir.

2.     Yapıldığı malzemeler öyle kolay şekilde zarar görmeyecek türdendir.

3.     Gerçek fil dişinden yapılan bu tesbihler, sudan ve ateşten hiçbir şekilde etkilenmezler.

4.     Ahşap işleme aletleriyle çok kolay bir şekilde işlenebilir.

5.     Tesbihin yapısı ise çok sert ve bir o kadar da parlaktır.

6.     Tesbihin yapımındaki taş ve materyaller, kişinin tercihine göre değişiklik gösterebilir.

7.     Fildişi tesbihinin ana malzemesi, nadir bulunan türdendir. Bu yüzden çok değerli olduğunu söyleyebiliriz.

Her ne kadar nadir bulunan seçenekler olsalar da sizlere fildişi tesbih modelleri bulabileceğiniz harika bir önerimiz var. Bunun için vovoyo.com sitemizi ziyaret etmeniz yeterlidir.

FİLDİŞİ TESBİH KULLANMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Fildişi tesbih özellikleri konusunun yanı sıra, bir de bu modelleri kullanmanın sizlere sağlayacağı avantajlar da mevcuttur. Fildişi tesbih modelleri, en sadece olanlardan tutun ki en gösterişli seçeneklere kadar birçok farklı türde sizlere sunulmaktadır. Elbette ki bu özel ürünü kullanmak, sizlere farklı konularda avantajları da sağlayacaktır. Fildişi tesbih kullanmanın avantajları, genel olarak şu şekilde sıralanabilir;

·      Fildişi tesbih modelleri, kullandıkça değerlenen materyallerdir. Yani siz bu tesbihleri kullandıkça, daha da değer kazanacaktır.

·      Bu tesbihler, devamlı kullanılmaları durumunda kendilerine has özel bir renge de sahip olurlar.

·      Özel bir görünüme sahip olmalarından ötürü, tesbih koleksiyonunuzda çok şık duracaktır.

·      Ayrıca günlük kullanımlarınızda, o günkü kombininiz için size estetik bir görünüm kazandıracaktır.

·      Fildişi tesbihinin enerji anlamında da pozitif bir yükleyici olduğunu söylemek mümkündür.

·      Bu tesbihi kullanan kişiler, fildişi tesbihi faydaları konusunda kazançlı çıkacaktır.

·      Özellikle de hediye olarak alındığında, karşınızdaki kişinin mutlu olmasını da sağlayabileceksiniz.

·      Bu tesbihleri kendinize özel olarak yaptırmanız da mümkündür.

·      Hafif olması sebebiyle, kullanım sırasında elinizi hiçbir şekilde yormayacaktır.

Her zevke ve tarza uygun fildişi tesbih modelleri, vovoyo.com adresinde sizleri bekliyor.

FİLDİŞİ TESBİH MODELLERİ

Fildişi tesbih özellikleri, egzotik bir görünüme ve son derece doğal dokunuşlara sahiptir. Zanaatkarların el işçiliğine ve hayal güçlerine bağlı olarak farklı tasarımlarda yapılabilirler. Aynı zamanda bu tesbihlerin modellerini siz de kendinize göre belirleyip, işin ustasına tarif edebilirsiniz. El işçiliği sonucunda ortaya çıkan fildişi tesbih modelleri, farklı seçeneklerde olabilmektedir.

Fildişi tesbih modelleri arasında şu seçenekler mevcuttur;

·      Fildişi firuze tesbih

·      Fildişi zümrüt tesbih

·      Fildişi altın işlemeli tesbih

·      Fildişi gümüş işlemeli tesbih

·      Fildişi arpa kesim tesbih

·      Fildişi yuvarlak kesim tesbih

·      Fildişi tesbih farklı renk modelleri

·      Fildişi oyma modelli tesbih

FİLDİŞİ TESBİH ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Fildişi tesbih özellikleri konusunda zaten bu modelleri beğeneceğiniz oldukça muhtemeldir. Almaya karar verdiğinizde ise dikkat etmeniz gereken önemli hususlar mevcuttur. Öncelikle bu tesbihin çakma modellerine karşı dikkatli olmanız gerekiyor. Yine kemik kullanılarak yapılan yan sanayi tesbih ürünleri, renk ve görünüm bakımından fildişi tesbih modellerine benzerlik gösterebilir.

Orijinal fildişi tesbihi nasıl anlarım diye soracak olursanız, öncelikle üst kısımlarına bakmanızı öneririz. Bu tesbihlerin yüzeyinde damarlı bir görünüm vardır. Ayrıca yine tesbihin yüzey yapısının da saydam olduğunu belirtmek isteriz. Tesbih üzerindeki damarların görünümü ve rengi ise filin yaşına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Fildişi tesbihlerin yapımında kullanılan malzemeler de yine bu modellerin orijinalliğini anlamınız konusunda çok önemlidir.

Her ne kadar altın ve gümüş gibi farklı materyallerle birlikte üretilebiliyor olsa da fildişi tesbihin tüm parçaları birbiriyle aynı boyutta olmalıdır. Tesbih boncuklarının pürüzsüz, renklerinin birbirine uyumlu ve parlaklığının ise adeta göz alıcı olması önemlidir. Fildişi tesbih seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise kullanım alanıdır. Yani bu tesbihi günlük kullanım için ayrı, koleksiyon için ayrı modellerde almalısınız. Koleksiyon için uygun olan modeller genelde altın işlemeli ve ince işçilikle üretilen seçeneklerdir. Sade tasarımlı fildişi tesbihleri ise genel olarak günlük kullanımda tercih edilir.

Tabii siz yine de bu tesbihin tüm modellerini inceleyip kendinize en uygun olanı seçmek konusunda tamamen özgürsünüz. Bunun için vovoyo.com adresini ziyaret ederek buradaki sınırsız sayıda tesbih modeline bakmanız yeterli olacaktır.

FİLDİŞİ TESBİH BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Fildişi tesbih bakımı, haftada bir olacak şekilde yapılmalıdır. Tesbihinizi akan suda 5 dakika boyunca bekletip sonra da temiz bir bezle kurulayabilirsiniz. Bazen de tesbihin taşlarına badem yağı sürerek bakım yapabilirsiniz. Böylece tesbihin parlaklık ve kayganlığını da korumuş olursunuz.

FİLDİŞİ TESBİH BEYAZLATMA YÖNTEMİ;

Fildişi tesbihi beyazlatmak için öncelikle bir çay kaşığı karbonatı içine limon suyunu sıkıp iyice köpürene kadar karıştırın. Sonra da bu karışımı temiz bir fırça kullanarak tesbihe uygulayın. Haftada bir defa yapacağınız bu yöntem, fildişi tesbihinizin beyazlamasına yardımcı olacaktır.

FİLDİŞİ TESBİH NASIL PARLATILIR?

Fildişi tesbihi parlatmak için ceviz yağı ve badem yağını kullanabilirsiniz. Her iki yağı da haftada bir defa olacak şekilde tesbih yüzeyine uygulayabilirsiniz. Biraz bekledikten sonra da temiz bir bezle tesbihi silmeniz yeterli olacaktır. Bu yöntem, tesbihinizin parlaması konusunda çok etkili olacaktır.

FİLDİŞİ TESBİH NEREDEN ALINIR?

Fildişi tesbih satın alma konusunda her daim güvenilir bir adrese yönelim sağlamanız gerekmektedir. Sizlere bu tesbih konusunda güven sağlayacak olan en iyi adres, hiç şüphesiz ki vovoyo.com sitesidir. Her daim kaliteli ürünler sunan bu sitede uygun fiyatlı seçenekleri görmeniz ve tercih etmeniz mümkündür.

FİLDİŞİ TESBİH RENK DEĞİŞTİRİR Mİ?

Fildişi tesbih özellikleri arasında bu ürünün renk değiştirme durumu da yer alıyor. Aslında buna tam olarak renk değiştirmek de denemez. Fildişi tesbih, kullanıma bağlı olarak 2 yılın ardından hafiften soluk bir tona evrilebilir. Bu duruma tesbihin cila alması da deniyor. Tabii bu aynı zamanda tesbihi kullanan kişilerin gerçekleşmesini istediği de bir durumdur.

Kaliteli tesbihin adresi olan vovoyo.com adresi, sizlere tüm tesbih modellerini en uygun fiyat avantajlarıyla sunmaktadır. İstediğiniz fildişi tesbih özellikleri ve size özel seçenekler sadece bu sitenin stokları arasında yer almaktadır. Kaçırmayın!

FİLDİŞİ TESBİH FİYATLARI

Fildişi tesbih fiyatları, farklı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Burada fiyat belirleyicisi olan birincil etken, tesbihin yapımında kullanılan materyallerdir. Sonrasında tesbih modeli ve işçiliğine göre de fiyat belirlemeleri yapılır. Tabii ayrıca müşterilerin özel istekleri de göz önünde bulundurulup fiyat belirlemesinde etken olabilir. Gerçek bir usta tarafından özenle işlenen fildişi tesbih modeli, elbette ki hak ettiği fiyattan alınmalıdır. Yani çakma ürün istemiyorum, tercihim kesinlikle orijinallik ve kaliteden yana diyorsanız, ona göre bütçe hazırlığı yapmanız gerekir.

Fildişi zaten genel olarak değerli bir materyaldir. Bir de bu materyalin ince işçilikler sonucunda tesbih olarak hazırlandığını düşünürsek, işte o zaman ortaya harika bir maneviyat çıkıyor diyebiliriz. Bu tesbihin maddi değerini öğrenmek için hemen hızlıca vovoyo.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. İddia ediyoruz, fiyat ve kalite açısından en iyi seçenekleri bu sitede bulacaksınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.