Damla Kehribar Faydaları

06-05-2024 15:16
Damla Kehribar Faydaları

Damla kehribar faydaları, takı ve tesbih severler tarafından merak edilen bir konudur. Bu taş, Antik Roma döneminden günümüze kadar uzanan çok geniş bir kullanım ömrüne serüvenine sahiptir. Kehribar türü, genel olarak iki farklı türe sahiptir. Bunlar, sıkma doğal taş ve damla kehribardır. Damla kehribar taşı, genel olarak takı ile tesbihlerde kullanılır ve bataklık, toprak ve denizlerden çıkarılır. İnce bir işçilikle birlikte işlenerek kullanıma hazır hale getirilir.

Damla kehribar taşının genel yapısı, yaklaşık 25 ile 30 milyon yıllık bir geçmişe sahip olduğunu adeta gözler önüne sermektedir. Ardıç ve çam ağacı familyasına ait olan bitkiler, yaralarını iyileştirmek için bir reçine salgılarlar. İşte o reçinen toprak altında 10 milyon ile 50 milyon yıl boyunca kalıp sertleşmesi ile de bu taşın hammaddesi olan o değerli fosil oluşur. Aynı zamanda çeşitli yapraklar, böcekler ve kalıntılar da toprak altındaki reçineye yapışarak kehribar taşının ana yapısını oluşturmaktadır.

Genel olarak yurt dışından getirilen damla kehribar taşı, güneş ışığına bağlı olarak renk değişimi gösterebilir. Tüm dünya genelinde popüler olan bu taş, sarımtırak renklerden kırmızıya doğru uzanan farklı renk tonlarına sahip olabilmektedir. En popüler doğal taşlar arasında gösterilen damla kehribar, kişiye sağladığı faydalarla da her daim ön plantadır. Gerçek damla kehribar faydaları, bu taşı kullanan kişiyi her daim etkiler. Tabii bunun için taşı güvenilir bir satıcıdan almanız çok önemlidir.

DAMLA KEHRİBAR FAYDALARI

Damla kehribar faydaları, şu şekilde sıralanabilir;

·      Yaşadığımız hayat, bizleri genel olarak strese ve sıkıntılara sürükleyebilir. Bu da gergin ve yorgun olmamızı tetikleyerek bizleri elbette olumsuz etkiler. Damla kehribar taşını kolye, bileklik, yüzük, broş ve tesbih olarak kullanmanız ise stres seviyesinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

·      Damla kehribar faydaları arasında bebeklerin sarı hastalığına iyi gelmesi de yer alıyor. Bu taş sayesinde bebeğin pozitif enerjisi yükselir ve ortamdaki negatif enerjileri kendisine hiçbir şekilde çekmez.

·      Damla kehribar taşının bebeklere kolye olarak takılması önerilir. Böylece bebeklerin diş çıkarma dönemlerindeki ağrıları, sızıları, salya akması ve yüksek ateş gibi durumları en az seviyede yaşaması mümkün olacaktır.

·      Damla kehribar taşının önemli bir enerjisel özelliği ise ağrı giderizi olmasıdır. Bu taşı kullanmanız durumunda baş ağrınız, diş ağrınız, bel ağrınız ve diğer tüm ağrılar, sizi daha az yoklar.

·      Eğer bağışıklık sisteminizde zayıflama varsa, bu taş size çözüm olacaktır. Bu taşın enerjisi sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenecek, hazımsızlık problemleriniz çözülecek ve şişkinlik gibi sorunlar da ortadan kalkacaktır.

·      Negatif enerjileri atan doğal taş önerisi olarak da damla kehribarı tercih edebilirsiniz. Damla kehribarın takı veya tesbih olarak kullanılması, size daima pozitif bir enerji kazandıracaktır.

·      Boğaz enfeksiyonu rahatsızlıklarınız varsa, kehribar taşı sayesinde bu kapsamdaki sorunları da en az seviyeye indirmeniz mümkün olacaktır.

ORİJİNAL DAMLA KEHRİBAR TAŞI NASIL ANLAŞILIR?

Damla kehribar faydaları, ancak bu taşın orijinal olanlarını kullanmanız durumunda size etki edecektir. Tabii böylesine geniş bir kullanım alanı olan taşın çakmasını yapanlar da mevcut. Burada önemli olan durum ise bu taşı alırken orijinalliğine dikkat etmeniz olacaktır. Orijinal damla kehribar taşı nasıl anlaşılır diye soracak olursanız, öncelikle taşın kokusunu test etmeniz gerekiyor. Isıtılmış bir damla kehribar taşı kokusu, çam ağacı reçinesi kokusu gibi olacaktır. Yani bu, aslında taşın kendi kokusudur. Orijinal olmayan taştan ise kesinlikle böyle bir koku gelmez.

Taşı avucunuza alıp, ısı kazanana kadar hızlı şekilde ovalayabilirsiniz. Bu sayede ısınan taşın kokusu avucunuza geçecektir. Eğer koku bırakıyorsa, o taş orijinal demektir. Taşın yüzeyine birkaç damla alkol damlatarak da orijinal olup olmadığını anlamanız mümkündür. Taşın üzerine damlattığınız sıvı bal rengini alır veya o yüzey yapışkan hale gelirse, taşın orijinal olmadığını anlayabilirsiniz. Orijinal damla kehribar taşı, alkol altında çözülmez ve zarar görmez.

Tuzlu su ile de damla kehribar taşı orijinallik testi yapabilirsiniz. Bunun için iki bardak ılık su ile çeyrek bardak tuzu bir kapta karıştırın. Tuzu ılık su içerisinde tamamen çözdükten sonra, taşı da o suyun içerisine atın. Eğer taş su yüzene çıkarsa, o taş için tamamen doğal damla kehribar diyebiliriz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.